Pädastes me hindame kohalikku Muhu metspähklit, mis annab nendele küpsistele erilise maitseelamuse. Metspähkli Ingelottid oma kreemjalt-pähklise alatooniga on tõeliselt taevalikud küpsised! Suurepärane nautimiseks talvehooajal ning koos tassi tee, kohvi või konjakiga.
Restorani Alexander köögis ei ole me kunagi olnud suured magusasõbrad, kuid kergelt kõrbenud karamelli maitse koos veidikese meresoolaga loovad imelise koosluse. Maiused sobivad suurepäraselt nautimiseks tassi külma piimaga ja niisamuti kohvi või tee kõrvale.
Gluteenivabade luksuslike kakao- ja vaarika rosettidega teevad restorani Alexander peakokk Achim Braitsch ja Pädaste Gourmet meister Mariliis Õispuu kummarduse gluteenitundlikele Pädaste Gourmet sõpradele. Rikkalikud kakao noodid, mis on harmooniliselt põimunud vaarikate essentsiga - puhas luksus!
Kõige maitsvamad kodused küpsised, sees rikkalikult pehmet šokolaadi ja lahke peoga purustatud metsapähkleid, sobivad suurepäraselt nautimiseks tassi külma piimaga ja niisamuti kohvi või tee kõrvale maiuseks.
Nende uute imeliste krõpsude teine nimi võiks olla Meenutus Muhust. Aromaatsed kadakamarjad koos kaneeliga moodustavad täiusliku kombinatsiooni, meenutades teile Muhu saart, kus iganes meie uusi krõpse naudite. Oma õrna magususega on Kaneeli- ja kadakakrõpsud suurepärased kaaslased juustu kõrvale. Kuid sobivad sama hästi nautimiseks valge veiniga.
Pädaste Karulaugu-metsapähkli pesto on valmistatud mõisa aias kasvavast maitsvast karulaugust. Mõnus röstsaia viilule määrida ja värske keedukartuli, pasta või riisiga segada. Sobib ka omleti, kala või liha juurde maitsekomponendina nii enne, kui pärast küpsetamist.
NB! Hoida külmkapis kuni kolm nädalat. Peale tarvitamist soovitame katta õhukese kihi oliivõliga, et säliks kevadine värske maitse ja värvus.
Kuldkollane Muhu aasadelt korjatud mesi, sees jõhvikad ja suured metsapähklid. Igapäevane lusikatäis tervislikku magusat või tassikese lemmiktee sisse.